راهنمای سفر به قشم با ماشین شخصی: هزینه‌ها و مسیرها

راهنمای سفر به قشم با ماشین شخصی: هزینه‌ها و مسیرها
5/5 - (1 امتیاز)

قشم بزرگترین جزیره ایران و نگین خلیج فارس، با شگفتی‌های طبیعی و فرهنگ منحصر به فرد مردمان خونگرمش، همواره یکی از مقاصد اصلی گردشگری در ایران زیبا بوده است؛ به گونه‌ای که سالانه پذیرای تعداد کثیری از مسافران داخلی و خارجی است. در حالی که پرواز راهی سریع برای رسیدن به این جزیره است، سفر زمینی با خودروی شخصی به ویژه همراه جمع خانواده و یا دوستان لطف دیگری دارد. علاوه بر زیبایی‌های طبیعی و جاذبه‌های گردشگری جزیره، مسیر سفر به این جزیره زیبا نیز خود یک ماجراجویی است. رانندگی در جاده‌های طولانی و مسیرهایی با طبیعت زیبا و دیدنی، عبور از شهرهای مختلف با زیبایی‌های خاص خود و در نهایت حمل خودرو با شناورهای عظیم روی آب‌های نیلگون خلیج فارس، همگی تجربه‌ای هستند که سفر شما را از همان روزهای ابتدایی خاطره انگیز و دلنشین می‌کنند.

اما هر سفری برای اینکه با خاطره‌ای خوش به سرانجام برسد، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، انتخاب مسیر مناسب، برآورد هزینه‌ها و آشنایی با چالش‌های پیش رو است.

در این مطلب به بررسی کامل مسیرها، هزینه‌ها و روش‌ های مختلف سفر زمینی از تهران به قشم مانند سفر با ماشین شخصی، سفر با قطار و سفر با اتوبوس می‌پردازیم تا شما را برای یک ماجراجویی تابستانی در سال ۱۴۰۴ آماده کنیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

مسیر زمینی تهران به قشم با ماشین شخصی

برای سفر به جزیره قشم با خودروی شخصی، باید ابتدا خود را به “بندر پل” در استان هرمزگان برسانیم. در این بندر شناورهای بزرگ مخصوص حمل خودرو (لندینگ کرافت) شما را به همراه اتومبیل‌تان به “بندر لافت” در جزیره قشم منتقل می‌کنند. این شناورهای بزرگ به صورت شبانه روزی روی آب‌های نیلگون خلیج فارس در رفت و آمد هستند. فاصله تهران تا بندرعباس حدود ۱۳۰۰ کیلومتر است. دو مسیر اصلی برای رفتن از تهران به بندرعباس وجود دارد که بسته به مسیر انتخابی شما، این مسافت ممکن است کمی تغییر کند.

مسیر زمینی تهران به قشم با ماشین شخصی

مسیر شماره ۱: مسیر یزد (مسیری با زمان کمتر و طبیعت کویری)

اگر برای رسیدن به بندرعباس عجله دارید و می‌خواهید این مسیر را در زمان کمتری سپری کنید، باید مسیر یزد را برای سفر انتخاب کنید. این مسیر حدود ۱۲۸۰ کیلومتر طول دارد و رایج‌ترین راه زمینی برای رسیدن از تهران به بندرعباس است. در این مسیر شما باید از طریق آزادراه تهران-قم سفر را آغاز کنید و سپس مسیر خود را به سمت کاشان، نایین و در نهایت یزد ادامه دهید. شهر یزد، با بافت تاریخی و جاذبه‌های گردشگری زیبای خود، مقصدی عالی برای توقف شبانه و استراحت است. در یزد می‌توانید علاوه بر بازدید از جاذبه‌های شهری، شبی را زیر نور ستارگان درخشان آسمان کویر سپری کنید. پس از یزد، حالا از شهرهای مهریز و شهربابک عبور کرده، سپس به سیرجان می‌رسید. پس از سیرجان نیز راهی طولانی را تا بندرعباس در پیش دارید. در نهایت، با رسیدن به بندرعباس تابلوهای جاده شما را به سمت بندر پل هدایت خواهند کرد. کل این مسیر بدون توقف‌های طولانی، حدود ۱۴ تا ۱۶ ساعت طول می‌کشد. این جاده منظره‌ای کویری دارد و شاید برای بعضی افراد خسته کننده باشد، اما عمدتاً بزرگراه و اتوبان است و برای رانندگی، به خصوص در شب، گزینه امن‌تری محسوب می‌شود.

مسیر شماره ۲: مسیر شیراز (مسیری طولانی‌تر اما با مناظری زیباتر)

اگر از آن دسته افرادی هستید که سفر خود را از همان روز اول شروع می‌کنند و به دنبال مسیری هستند که خود جاده نیز بخشی از جاذبه سفر باشد، این مسیر انتخابی عالی برای شماست. درست است که مسیر شیراز کمی طولانی‌تر از مسیر یزد است، اما با انتخاب این مسیر، فرصتی استثنایی برای بازدید از دو پایتخت فرهنگی و تاریخی ایران، یعنی اصفهان و شیراز، خواهید داشت و از میان مناظر سرسبز زاگرس عبور خواهید کرد. این مسیر از تهران تا قم و کاشان با مسیر اول مشترک است، اما پس از کاشان باید مسیر خود را به سمت اصفهان خم کنید. در اصفهان پس از گشت و گذاری در میدان زیبای نقش جهان و نوشیدن چای در کنار زاینده رود و سی و سه پل، راهی شیراز، شهر فردوسی و حافظ، می‌شوید.

اگر بخواهید فرصتی داشته باشید تا از جاذبه‌های بی‌نظیر این دو شهر دیدن کنید، این بخش از مسیر، خود به تنهایی می‌تواند یک سفر چند روزه باشد. پس از شیراز، حالا باید از شهرهای جهرم و لار به سمت بندرعباس و در نهایت بندر پل حرکت کنید. جاده در بخش‌هایی از شیراز به سمت جنوب کمی پرپیچ و خم است و کیفیت مسیر یزد را ندارد؛ اما شک نکنید که زیبایی‌های طبیعت این جاده ارزشش را دارد. در کل این مسیر برای کسانی که محدودیت زمانی ندارند و می‌خواهند از شهرهای دیگر نیز دیدن کنند و از زیبایی‌های جاده لذت ببرند، ایده آل است. طی کردن این مسیر با طول تقریبی ۱۴۵۰ کیلومتر حدود ۱۷ تا ۱۹ ساعت طول می‌کشد.

برای درک بهتر تفاوت‌های این نوع مسیر جدول زیر را مطالعه کنید.

مشخصات مسیر مسافت زمان هزینه تقریبی بنزین
مسیر شماره 1 (مسیر یزد) حدود 1280 کیلومتر 14 تا 16 ساعت 250 تا 350 هزار تومان
مسیر شماره 2 (مسیر شیراز) حدود 1450 کیلومتر 17 تا 19 ساعت 300 تا 400 هزار تومان
  • هزینه بنزین با فرض مصرف متوسط ۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و ترکیبی از بنزین سهمیه‌ای لیتری ۱۵۰۰ تومان و آزاد لیتری ۳۰۰۰ تومان محاسبه شده است.

مسیر زمینی تهران به قشم با اتوبوس

مسیر زمینی تهران به قشم با اتوبوس

کسانی که تمایلی به رانندگی طولانی مدت ندارند، سفر با اتوبوس یک گزینه خوبی و اقتصادی است. هیچ اتوبوس مستقیمی از تهران به جزیره قشم وجود ندارد. بنابراین مسافران باید با تهیه بلیط اتوبوس تهران به بندرعباس خود را به جزیره قشم برسانند. این سفر زمینی شامل دو مرحله است:

  • مرحله اول (سفر با اتوبوس)

در مرحله اول، سفر شما با اتوبوس از پایانه‌های تهران (معمولاً پایانه جنوب) تا بندرعباس شروع می‌شود. این مسیر بسته به نوع اتوبوس (VIP یا معمولی) و ترافیک جاده، معمولاً بین ۱۴ تا ۱۸ ساعت طول می‌کشد. هزینه اتوبوس VIP نیز حدود 900 هزار تومان برای هر نفر است.

  • مرحله دوم (شناور مسافری)

پس از رسیدن به ترمینال بندرعباس، باید با تاکسی به اسکله شهید حقانی بروید. در این اسکله شناورهای تندرو که به آنها اتوبوس دریایی نیز می‌گویند، مسافران را در مدت زمان کمی (حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه) به اسکله شهید ذاکری قشم می‌رسانند. این بخش از سفر نیز بسیار جذاب است در طول این ۶۰ دقیقه استراحت کنید، از منظره زیبای دریا لذت ببرید، عکاسی کنید و در چشم به هم زدنی به قشم برسید.

سفر زمینی با اتوبوس به قشم برای سفرهای انفرادی و یا کسانی که به دنبال صرفه جویی در هزینه‌های سفر خود هستند، گزینه‌ای مناسب است.

مسیر زمینی تهران به قشم با قطار و لندینگ کرافت

مسیر زمینی تهران به قشم با قطار و لندینگ کرافت

سفر با قطار نیز گزینه‌ای جذاب، ایمن و راحت برای کسانیست که تمایل به سفر با قطار دارند. در این سفر شما باید با تهیه بلیط قطار تهران به بندرعباس سفر خود را آغاز کنید.

قطارهای تهران بندرعباس همه روزه از ایستگاه راه آهن تهران حرکت می‌کنند. بسته به نوع قطاری که انتخاب می‌کنید این مسیر حدود ۱۸ تا ۲۱ ساعت طول می‌کشد. از آنجایی که مسافران قطار می‌توانند در کوپه خود استراحت کنند، از رستوران قطار استفاده کرده و از مناظر مسیر لذت ببرند، طی این ساعات طولانی فوق العاده راحت هستند و احساس خستگی نمی‌کنند.

هزینه بلیط قطار تهران-بندرعباس بسته به نوع قطاری که انتخاب می‌کنید حدوداً مبلغی بین ۶۰۰ هزار تومان تا بیش از یک میلیون و صد هزار تومان خواهد بود.

پس از رسیدن به ایستگاه راه آهن بندرعباس، مانند روش سفر با اتوبوس، باید ابتدا با تاکسی خود را به اسکله شهید حقانی برسانید، سپس با شناورهای تندرو به سمت قشم بروید.

سفر زمینی به قشم با قطار برای خانواده‌های پرجمعیت و یا افرادی که راحتی مسیر برایشان مهم است، انتخابی ایده آل است. هرچند هزینه سفر با قطار نسبت به اتوبوس بیشتر است، اما ایمنی و راحتی فوق العاده قطار، آن را به گزینه‌ای محبوب تبدیل کرده است.

جمع‌بندی: در نهایت کدام مسیر بهتر است؟

انتخاب بهترین مسیر کاملاً به اولویت‌های شما، بودجه و سبک سفرتان بستگی دارد. اگر به دنبال انعطاف پذیری و راحتی بیشتر در سفر هستید، سفر با ماشین شخصی انتخابی ایده‌آل برای شما خواهد بود. در سفر با ماشین شخصی، هر زمان که خواستید می‌توانید در شهرهای بین راه توقف کنید؛ مدتی را استراحت کنید و از جاذبه‌های دیدنی آنها دیدن کنید. مهمتر از آن، با داشتن خودرو در جزیره، علاوه بر اینکه هزینه‌های حمل و نقل داخلی را حذف می‌کنید، آزادی عمل بیشتری برای بازدید از تمام جاذبه‌های جزیره قشم خواهید داشت.

در سفر با خودرو شخصی، مسیر یزد مسیری کوتاه و مسیر شیراز نسبتاً طولانی‌تر اما پر از جاذبه‌های گردشگری بین راه است.

از سوی دیگر، اگر بودجه‌ای محدود برای سفر دارید و به دنبال اقتصادی‌ترین گزینه هستید، اتوبوس بهترین انتخاب برای کاهش هزینه‌هاست؛ هرچند باید سختی جابجایی بین ترمینال و اسکله را هم فراموش نکنید.

در نهایت، سفر با قطار راحت‌ترین و ایمن‌ترین راه سفر زمینی به جزیره قشم است. اگر اولویت شما آسایش و ایمنی در طول مسیر است و نمی‌خواهید خستگی ساعت‌ها رانندگی و خطر جاده را به جان بخرید، قطار گزینه‌ای عالی برای شما است.

5/5 - (1 امتیاز)
2 نظر برای "راهنمای سفر به قشم با ماشین شخصی: هزینه‌ها و مسیرها" ارسال شده
  1. مرتضی گفت:

    من سال گذشته همین مسیر تهران به قشم رو با ماشین شخصی و از طریق مسیر شیراز رفتم و باید بگم واقعاً یکی از لذت‌بخش‌ترین سفرهای عمرم بود. مخصوصاً توقف‌مون در اصفهان و شیراز باعث شد سفری فرهنگی و چندبُعدی تجربه کنیم. ممنون بابت این مقاله دقیق؛ فقط به‌نظرم می‌تونستید درباره اقامتگاه‌های بین راه هم یه اشاره‌ای بکنید.

    1. خیلی خوشحالیم که تجربه ارزشمندتون رو با ما و دیگر کاربران به اشتراک گذاشتید. نکته بسیار خوبی درباره اقامتگاه‌های بین‌راهی فرمودید. قطعاً در به‌روزرسانی بعدی مقاله، بخشی رو به معرفی اقامتگاه‌های امن و اقتصادی در شهرهایی مثل یزد، اصفهان و شیراز اضافه می‌کنیم. امیدواریم دوباره به قشم سفر کنید و این‌بار با اطلاعات کامل‌تر، تجربه‌ای شیرین‌تر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + دو =