بوم گردیها از صندوق پیشرفت سهم میگیرند

بهگزارش خبرنگار مهر، انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در نشست وزیر میراثفرهنگی با روسای تشکلهای بومگردی کشور که در سالن فجر این وزارت، برگزار شد، بیان کرد: این جلسه در راستای سیاستهای کلی دولت چهاردهم و ارتقای جایگاه گردشگری در نظام حکمرانی برگزار شد.
وی افزود: در روزهای گذشته نیز نشستهایی برای تشکلهای حوزه گردشگری با حضور وزیر اقتصاد، معاون بانک مرکزی، رئیس سازمان تامین اجتماعی، رئیس سازمان امور مالیاتی و … برگزار شد که یک اتفاق بسیار خوبی است و تدوام چنین جلساتی میتواند به توسعه گردشگری کمک کند.
وی با بیان اینکه بومگردیها وسیعترین شبکه اقامتی کشور را تشکیل میدهند، گفت: در هیاتامنای صندوق پیشرفت، موضوعات مرتبط با ماموریتهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مطرح و قرار شد حوزه گردشگری به خصوص بومگردیها از این صندوق سهم ببرند.
معاون گردشگری کشور اضافه کرد: حدود ۳۴۰۰ تا ۳۷۰۰ واحد بومگردی فعال داریم معتقدیم بومگردیها میتواند حاشیهنشینی و مهاجرت از روستاها به شهرها را کاهش دهد.
یاور عبیری رئیس انجمن حرفهای بومگردیها نیز در این نشست گفت: کاهش مهاجرت، کاهش بیکاری، کاهش فقر و کمک به درآمدزایی جوامع محلی از مهمترین آثار و دستاوردهای راهاندازی بومگردیها است. بومگردیها توان رقابت با کشورهای مختلف را دارند و یکی از مزیتهای بسیار برجسته کشور در حوزه اسکان و اقامت به حساب میآید.
در ادامه مصطفی فاطمی مدیرکل گردشگری داخلی بیان کرد: ما باید تسهیلگری را برای بوم گردی ها ایجاد کنیم که به سمت فعالیت غیرمجاز نرویم. تعداد واحدهای غیرمجاز زیاد است.
یکی از فعالان گردشگری در این برنامه گفت: روز اول به ما نگفتند که با وام و بهره و بانک و اماکن و…. طرف هستید بلکه گفتند که شما مهمان نواز هستید و باید در خانه به روی مهمان باز باشد. ما در شرایطی اتاق ها را به جنگ زده ها رایگان دادیم که فصل کرمان شروع شده بود. از آن طرف سازمان هایی مثل و برق، تعرفه دانرژی را یا افزایش دادند یا آب را به روی مان قطع کرد.
این مدیران بوم گردی گفتند که ارزیابی های هتل ۵ ستاره را برای ارزیابی بوم گردی ها می فرستند ما میخواهیم حداقل به مدت یک سال تمام پروانه های افراد تمدید شود. همچنین ما متولی برای بوم گردی ها در فضای مجازی نداریم.