خسروی: فقط ۶ مخزن امن با استانداردهای موزه‌ای در کل کشور داریم

خسروی: فقط ۶ مخزن امن با استانداردهای موزه‌ای در کل کشور داریم
Rate this post

به گزارش خبرنگار مهر، نشست دوم موزه‌ها و منازعات در ساختمان ایکوم ایران با حضور سخنگوی دولت برگزار شد. در این نشست موزه داران درباره اقداماتی که در موزه‌ها طی ۱۲ روز جنگ ایران و اسرائیل انجام دادند صحبت کردند.

در این برنامه لیلا خسروی مدیرکل موزه‌های کشور گفت: من به عنوان یک باستان شناس همیشه بحث نجات بخشی در حوزه محوطه‌ها را انجام می‌دادیم اما در اداره کل موزه‌ها با موضوع نجات اشیا در مواقع بحران رو به رو هستیم. ایران کشوری است که در طول تاریخ همواره مورد هجوم بوده است. در کاوش‌ها نیز می‌بینیم مردم ایران برای نجات اشیا در بحران‌ها همیشه تمهیداتی داشته‌اند. در کاوش‌ها دیده‌ام که انسان‌ها در صدد نجات گنجینه‌های خودشان بوده‌اند مثلاً گنجینه نوشیجان را می‌بینیم که وسایل یا پول خود را در کف اتاق مخفی می‌کردند یا از ترس حمله آشوری‌ها گنجینه خود را در غار کلماکره گذاشتند.

وی گفت: همیشه اصل محرمانگی در حفاظت از گنجینه‌ها رعایت شده بود. بنابراین همیشه زمان انتشار نحوه حفاظت‌ها مهم است. اگر قرار بود اصل محرمانگی مورد توجه نباشد ما باستان شناسان هیچ وقت به آن دست نمی‌یافتیم.

مدیرکل امور موزه‌های کشور بیان کرد: از اوایل آذر ماه که این مسئولیت را پذیرفتم درباره بحران جلسات مختلفی را تشکیل دادم. حتی دستورالعمل تاب آوری و تداوم خدمات رسانی موزه‌ها و اماکن تاریخی در شرایط بحران نیز تدوین شد. ولی متأسفانه تا این دستورالعمل به ابلاغ برسد، غافلگیر شدیم و جنگ رخ داد. اما خلاصه‌ای از آن تهیه شده که به استان‌ها ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: گزارشی که ما از کل ایران گرفتیم و یک کتابچه هم منتشر شد؛ این بود که همه موزه‌ها با دست خالی کار کردند حتی اگر کسی که مشمایی دور شیء کشیده با آن شرایط و داشته‌ها کار درستی کرده است. این بسته را در موارد پیش، حین و پس از بحران در نظر گرفتیم.

خسروی گفت: ما با دشمنی که قائل به کنوانسیون‌ها باشد مواجه نیستیم. سابقه تاریخی حمله‌ها نشان می‌دهد که به آثار و محوطه‌های مهم هم دست اندازی کرده‌اند. پس باید دوراندیشی بیشتری داشته باشیم. در غزه بیش از صد محوطه تاریخی را تخریب کرده‌اند حتی داعش یک باستان شناس را در محوطه تاریخی «هترا» دار زد.

وی در ادامه بیان کرد: در کل کشور بعد از ۴۰ سال فقط ۶۸ مخزن امن موقت داریم که تنها ۶ مخزن از آنها امن و دارای استانداردهای خاص موزه‌ای است. حدود چهار تا ۵ مخزن در حال ساخت طبق برنامه ۵ ساله داریم که کم است. پس نهادهای دیگر باید به کمک ما بیایند. اگر اعتباری به وزارت میراث فرهنگی تزریق می‌شود باید به جای ساخت موزه، اولویتمان ساخت مخزن امن باشد. دشمن اگر بخواهد ملتی را تحقیر کند اول هویت آن ملت را که موزه‌ها هستند، از بین می‌برد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − 3 =